Кришна Дхарма ще представи книгата си в София и Пловдив

11/06/2017 Библиотека в Литературен клуб Перото

От 14 до 17 юни 2017 г. Кришна Дхарма ще гостува за първи път в България, за да представи пред софийската и пловдивската публика книгата си “Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма.

Програма:

· Премиера на книгата в София: 16 юни (петък) от 19:00 ч. в Литературен клуб “Перото”, НДК

с участието на:

Първия секретар на Индийското посолство в България Г-н П. Субхаш Наир, Кришна Дхарма (автор), Фахрадин Фахрадинов (водещ), Филип Аврамов (четене на текст), Александър Манджуков (танц).

· Премиера на книгата в Пловдив: 17 юни (събота) от 18:00 ч. в Пловдивски Културен Институт, ул. „Иван Перпелиев“ № 5

с участието на:

Кришна Дхарма (автор), Фахрадин Фахрадинов (водещ), Александър Манджуков (танц).

“Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма е първото пълно издание на преразказ на класическия санскритски епос на български език. Кигата е автентична интерпретация на превода на оригиналния санскритски текст от Манматха Нат Дутт и съдържа основния сюжет, както и някои от главните съпътстващи разкази в “Махабхарата”.

“Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма е високо оценена от критиката и читателите в Западна Европа, Северна Америка и Азия. Книгата е преведена на дванайсет езика с над 100 000 тираж, преиздавана е девет пъти на английски език и е финалист за престижната наградa на Independent Book Publishers Associations (IBPA): Benjamin Franklin Award

Още за четене

Кришна Дхарма към българските читатели

09/06/2017

В навечерието на излизането на книгата “Махабхарта” разказана от Кришна Дхарма на българския книжен пазар, авторът на книгата се обръща към своите български читатели с поздравителен адрес:

Прочетете повече

Кришна Дхарма в интервю за “Добър ден с БНТ 2”

15/06/2017

“Тази книга е много важна, защото тя е предназначена специално за хората от днешната епоха”, Кришна Дхарма в интервю за “Добър ден с БНТ 2”.

Прочетете повече