“Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма за първи път на български език

23/05/2017 Картина с маслени бои, която показва митологичен стрелец, прицелващ се внимателно. Мъжът държи украсен лък със златни орнаметни, облечен е богато, бронята и шлемът му са златни.

На 12 юни 2017 г. за първи път на българския книжен пазар ще излезе “Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма.

Книгата е автентична интерпретация на превода на оригиналния санскритски текст от Манматха Нат Дутт и е първото пълно издание на преразказ на класическия санскритски епос на български език въобще.

“Моята задача като “разказвач” беше да направя “Махабхарата” максимално достъпна и разбираема. Останах верен на оригинала, запазвайки понякога и диалози в техния санскритски вид, но се опитах да оживя текста чрез драматизация и охарактеризиране. Прегледах различни преводи и отделни ведически текстове, за да сравня и потвърдя определени моменти.

Моята книга е може би първият опит “Махабхарата” да бъде представена на английски от гледната точка на самия автор, мъдрецът Вясадева. Тя е подходяща за широката публика, за тези които са нови и за тези, които искат да я изучават академично.” Кришна Дхарма

Високо оценена от критиката и читателите в Западна Европа, Северна Америка и Азия, “Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма е финалист за престижната наградa на Independent Book Publishers Associations (IBPA): Benjamin Franklin Award и е преиздавана девет пъти.

На българския пазар книгата се издава от представителя на Torchlight Publishing – Вита Рама ООД.

Още за четене

Добре дошли в уеб сайта на “Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма!

21/05/2017

За нас е радост да ви посрещнем с Добре дошли в уеб сайта на “Махабхарата” разказана от Кришна Дхарма!

Прочетете повече

Кришна Дхарма към българските читатели

09/06/2017

В навечерието на излизането на книгата “Махабхарта” разказана от Кришна Дхарма на българския книжен пазар, авторът на книгата се обръща към своите български читатели с поздравителен адрес:

Прочетете повече